Wat zijn de voordelen van een plasma aansteker?

10 apr    Blog

Het grote nadeel van een gewone aansteker is dat hij op een gegeven moment op is. Je moet hem dan bijvullen of weggooien. Dit gebeurt bijna altijd op een moment dat het jou totaal niet uitkomt. Denk daarom eens na over de aanschaf van een plasma aansteker. Deze handige elektrische variant heeft veel voordelen. Hieronder lees je alles over plasma aanstekers.

Oplaadbare aansteker

Het grootste voordeel van de plasma aansteker is dat je hem kan opladen. Hij gaat bovendien lang mee. Pas nadat je hem zo’n honderd keer gebruikt hebt is hij weer toe aan een oplaadbeurt. De aansteker werkt met een USB kabel. Je steekt hem eenvoudig in het stopcontact en na een paar uurtjes is je plasma aansteker weer klaar voor gebruik. Hierdoor gaat hij veel langer mee dan een gewone aansteker en is hij duurzamer in gebruik.

Geen gas of benzine meer nodig

Je kan deze elektrische aansteker dus opladen. Dat betekent dat je geen gas of benzine meer nodig hebt om hem bij te vullen. Het bijvullen van een aansteker kan een vervelend klusje zijn. Het is ook niet honderd procent veilig. Er kan altijd wat benzine lekken. Dit is altijd gevaarlijk als er vuur in het spel is. Doordat de plasma aansteker op elektriciteit werkt heeft hij ook geen vlam. Je steekt dingen aan met een plasmastraal. Dit is een stuk veiliger dan een ouderwetse vuurvlam.  

Waar koop je een plasma aansteker?

Plasma aanstekers zijn tegenwoordig bijna overal wel verkrijgbaar. Je koopt ze bij de kiosk of zelfs gewoon bij de supermarkt. Ook online is er een groot aanbod van elektrische aanstekers. Je kan kiezen uit verschillende maten en kleuren. Je kan de aansteker ook laten bedrukken en er zo een persoonlijk tintje aan geven. Kies voor je naam of een leuke afbeelding waardoor je je aansteker nooit meer uit het oog verliest. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *