Hoe kies jij het kerstpakket uit dit jaar?

25 mei    Blog

Elk jaar in november begint het weer: Nederland raakt in de ban van het kerstpakket. Wat zal er dit jaar in zitten? Valt het in de smaak? Hebben ze hun best gedaan en spreekt het waardering uit? Er is weinig wat meer bekritiseerd wordt dan het nieuwjaarsgeschenk. Doe je het goed, dan kan een pakket motiveren en stimuleren, maar doe je het verkeerd dan is het een belediging en bereik je er het tegenovergestelde mee. Uiteraard wil jij bij de eerste groep horen en je personeel echt blij maken dit jaar. Dat kan, als je de onderstaande richtlijnen volgt bij het samenstellen van het kerstpakket.

Wat wil je personeel in het kerstpakket ontvangen?

Als je gaat gokken naar de wensen van de medewerkers, dan is de kans dat je het goed doet aanzienlijk kleiner. En gokken is niet nodig, want je kunt je medewerkers gewoon vragen naar hun mening. Stel daarom een enquête op en je komt veel te weten over wat je personeel motiveert. Vraag ze wat ze goed vonden aan het vorige kerstpakket en wat juist beter kon. Vraag ze wat ze graag in het volgende pakket willen zien. Zo is het veel gemakkelijker om de juiste inhoud te vinden.

Kies voor een relevant thema

Het is niet alleen belangrijk dat het kerstpakket inhoudelijk in orde is. Om echt motiverend te zijn en waardering uit te spreken, is het goed als het ergens naar refereert. Vraag jezelf af wat de grootste prestatie is die jouw team heeft bereikt het vorige jaar. Misschien hebben jullie een belangrijke Franse klant binnengehaald en dan is een pakket met een Frans thema een uitstekende keuze. Hebben jullie veel aandacht besteed aan duurzaam ondernemen, dan kies je voor een pakket met een ecologisch thema. Misschien is er een nieuw gebouw geopend door iemand van het koningshuis en dan is een koninklijk thema een goede optie. Door een thema te nemen dat voor iedereen wat betekent geef je niet alleen aan dat je je personeel waardeert, maar ook waarom.

Blijf binnen je budget

De lastigste taak die je waarschijnlijk zult hebben bij het samenstellen van het kerstpakket is om binnen budget te blijven. Het lijkt wel of je elk jaar minder geld tot je beschikking hebt. Gelukkig zal je uit de antwoorden van je enquête zien dat personeel vaak niet vraagt om iets duurs, maar eerder om iets relevants. Waardering wordt niet in geld uitgedrukt, maar in het bericht dat je uitdraagt. Binnen budget blijven is dus ook gemakkelijker als je je personeel bij je keuze betrekt.

Kerstpakketten aanschaffen online

De beste plek om een kerstpakket te kopen is bij een online winkel. Daar is het assortiment enorm en de prijzen laag. Gebruik de filters om een selectie te maken op thema en op prijs, zodat je direct ziet wat de winkel jou kan bieden. Op die manier vind je een kerstpakket dat dit jaar niet bekritiseerd wordt, maar dat je personeel blij maakt.

Bij Kerstpakketten Tip koop je een pakket voor iedereen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *