Feestelijke vlaggetjes kopen: Hier moet je op letten

6 apr    Blog

Vlaggetjes maken een feest, opening of sportevenement nog vrolijker. Deze vrolijke eyecatchers toveren bij elke bezoeker een spontane glimlach op het gezicht. Zeker wanneer je ze voorziet van een mooi ontwerp dat in lijn is met jouw huisstijl. Maar voordat je overgaat op het aanschaffen van vlaggetjes, zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Wij vertellen je meer over het type vlag, de vorm, het soort papier en de bedrukking. 

Kies een type vlag
Kies allereerst waarvoor je de vlaggetjes wil gebruiken. Wil je ze vasthouden bij het aanmoedigen van een sportteam? Kies dan voor de duurzame optie om landenvlaggetjes of supportersvlaggen op een houten cocktailprikkers of papiergerolde stokjes te bedrukken. Wil je vlaggetjes gebruiken ter aankleding van een feestelijke ruimte? Kies dan voor vlaggenlijnen of wimpellijnen. Deze kun je gemakkelijk ophangen en bedrukken met jouw ontwerp of logo. 

Bepaal de vlaggen vorm 

Vlaggetjes zijn in allerlei vormen verkrijgbaar. De meest gekozen vlaggetjes zijn in standaard driehoekige of vierkante vormen. Ben je op zoek naar unieke vlaggetjes die echt in het oog springen? Dan kun je kiezen uit gestanste vormen. Wanneer je voor deze vlaggen vorm kiest, wordt het papier in verschillende vormen uitgesneden en ontstaat er een uniek ontwerp. Bijvoorbeeld in de vorm van een klavertje vier, een hart of een ster. Door je vlaggetjes in gestanste vormen te bedrukken, ontstaat er een fantastische versiering die zeker opvalt bij jouw doelgroep. 

Kies de papiersoort 

Bij het bedrukken van vlaggetjes, kun je ook kiezen uit verschillende soorten papier. Zo zijn MC papier, YUPO en Solaris Flam ideaal voor binnendecoraties. Zo is MC papier gladgestreken waardoor er een matte strijklaag ontstaat. Hierdoor glanst het papier minder. 

Wil je er zeker van zijn dat er geen scheurtjes of krassen ontstaan in het papier? Dan is YUPO papier, oftewel synthetisch papier, de perfecte oplossing. Door de speciale coating ontstaan er namelijk geen scheurtjes waardoor de kwaliteit gegarandeerd blijft. Solaris Flam papier is de veiligste optie van alle papiersoorten voor vlaggen. Deze papiersoort is namelijk vlamwerend.

Vormgeving en bedrukkingsmogelijkheden
Vlaggetjes zijn echte eyecatchers en daarom ook een goede tool om binnen enkele seconden de aandacht van de voorbijganger te trekken. Gebruik bijvoorbeeld een opvallende afbeelding die jouw boodschap versterkt. Wil je tekst gebruiken in het ontwerp?

Houdt het dan kort en zorg dat de tekst uit minimaal drie woorden bestaat. Bovendien moet je ook rekening houden met het kleurgebruik. Vaak geldt ‘less is more’ en zijn eenheid en duidelijkheid belangrijk. Daarom kun je het beste twee of drie kleuren gebruiken die eruit springen. Let wel goed op dat de kleuren nog steeds in lijn zijn met jouw huisstijl. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de bedrukkingsmogelijkheden en laat je desnoods adviseren. Je wil tenslotte dat het ontwerp perfect uit de verf komt en dat jouw merk door het publiek in een oogopslag wordt herkend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *