Alles wat je moet weten over zoekmachine optimalisatie

10 mei    Blog

Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel SEO genoemd. Dit is de Engelse afkorting van het begrip search engine optimization. Dit is een belangrijk onderdeel binnen digital marketing. Gemiddeld klikken veel meer mensen namelijk op organische links binnen Google, dan op Google Advertenties. Dit is enigszins ook logisch, aangezien deze meestal beter aansluiten op jouw vraag. Echter is het dan wel de kunst om bovenaan te staan in Google. De meeste bezoekers klikken namelijk ook op een van de bovenste website tijdens een zoekresultaat binnen Google. Maar hoe gaat dat in zijn werk?

Hoe werk zoekmachine optimalisatie precies?

Het doel is dus om hoge organische posities te bemachtigen binnen Google. Maar hoe wordt dat bereikt met SEO? Google baseert de ranking van alle websites op meer dan 200 factoren. Hiervan zijn een aantal erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan de technisch perfecte website die goed werkt. Bovendien is relevante content essentieel. De bezoekers moeten immers vinden waarnaar ze naar zoeken. Dit houdt ook Google relevant. Ten slotte is de autoriteit van jouw website of webshop weg belangrijk. Hebben andere relevante sites een link van jouw website op die van hen? Dit verteld Google dat je extra relevant bent in deze industrie.

Waar te beginnen met je eigen website

Heb je een eigen website of webshop en wil jij beter gevonden worden in Google? Dan is zoekmachine optimalisatie zeker iets voor jou. Om dit echter zelf te doen heb je veel tijd en kennis nodig. Daarom is het beter dit aan een seo expert over te laten. Zij kunnen in principe met de nodige tijd en budget elk woord in de toppositie van Google krijgen. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor woorden die niks met jouw bedrijf te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan het zoekwoord ‘zoekmachine optimalisatie Veenendaal voor een bakker in een geheel andere regio. Dit is natuurlijk niet de juiste aanpak en zonde van de middelen. Waar moet je dan wel beginnen? Met een sitescan ontdek je de mogelijkheden voor jouw onderneming. Zo kunnen we zien welke zoekwoorden relevant zijn voor jou en kunnen wij je vergelijken met concurrenten. Ga samen met een professional aan de slag voor optimaal resultaat.

Zoekmachine optimalisatie binnen digitale marketing

Het mooie van zoekmachine optimalisatie is dat het ook een positieve impact heeft op andere aspecten van online marketing. Door het vinden van de juiste zoekwoorden voor jouw bezoekers leer je ze ook beter kennen. Dit kan je weer toepassen binnen het verbeteren van jouw klantreis. Ook een technisch goede website heeft meerder voordelen. Naast het feit dat je website beter scoort in Google, ervaren bezoekers dit ook als prettig. Als gevolg kan dit ook het aantal conversies verhogen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *